H τρέχουσα κατάσταση του αθλητικού στοιχήματος στην Ελλάδα

H τρέχουσα κατάσταση του αθλητικού στοιχήματος στην Ελλάδα

Το στοίχημα για αθλήματα στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ δημοφιλές, με όλο και περισσότερους να ασχολούνται και να παίζουν είτε σε τακτική βάση, είτε πιο περιστασιακά. Πλέον έχει κυριαρχήσει να γίνεται μέσω διαδικτύου, όπου είναι πολύ πιο εύκολο, γρήγορο, ασφαλές και προσοδοφόρο να τοποθετήσετε online στοιχήματα, παρέχοντας αμέτρητες επιλογές και προσφορές.

Φυσικά και υπάρχουν ακόμα τα παραδοσιακά πρακτορεία του ΟΠΑΠ(Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου) που μπορεί να βρει κανείς σε όλη τη χώρα, αλλά είναι πολύ μικρό το ποσοστό των παιχτών που τα επισκέπτονται με σκοπό να παίξουν στοίχημα σε κάποιο άθλημα, και κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας που δεν έχει εξοικειωθεί με τη χρήση του διαδικτύου. Ο ΟΠΑΠ έχει το μονοπώλιο για τα τυχερά παιχνίδια εκτός διαδικτύου, αλλά βλέποντας ότι πια έχει αυτό εκλείψει, ίδρυσε διαδικτυακή πλατφόρμα για στοίχημα που λειτουργεί από το 2014( Πάμε Στοίχημα).

Το στοίχημα μέσω διαδικτύου, εκτός από ότι είναι πολύ πρακτικό, δίνει και τη δυνατότητα για ζωντανό στοίχημα, κάτι που φυσικά δεν υπάρχει στα πρακτορεία. Έτσι, οι παίχτες μπορούν να στοιχηματίσουν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, ή να τροποποιήσουν το αρχικό τους στοίχημα ανάλογα με την εξέλιξή του.

Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν 24 στοιχηματικές εταιρίες που έχουν αποκτήσει νόμιμη άδεια και έχουν εγκριθεί από την Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων(ΕΕΕΠ). Κάποιες από αυτές έχουν ακόμα ημιενεργές η ανενεργές άδειες βέβαια, ενώ μερικές από αυτές παρέχουν πάνω από μία διαδικτυακή ιστοσελίδα για στοίχημα(domain). Όπως και να έχει, σίγουρα είναι πολλές για μία μικρή χώρα όπως η Ελλάδα, οπότε βλέπουμε πόσο έχει αναπτυχθεί η βιομηχανία του στοιχήματος στη χώρα μας και πόσο ζήτηση αλλά και ανταγωνισμός υπάρχει.

Οι επιλογές που προσφέρουν οι περισσότερες εταιρίες αυτές στα αθλήματα είναι αρκετές. Μερικά από τα διαθέσιμα αθλήματα για στοιίχημα είναι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το τέννις, το βόλεϊ, η φόρμουλα 1, η πυγμαχία, το χαντμπολ, το γκολφ, τα βελάκια, τα μηχανοκίνητα, τα esports και διάφορα άλλα. Επομένως υπάρχει μεγάλη ποικιλία και σχεδόν ότι και να θέλετε θα το βρείτε. Παρόλα αυτά, το δημοφιλέστερο άθλημα για στοίχημα στην Ελλάδα παραμένει το ποδόσφαιρο, και μετά ακολουθεί το μπάσκετ.

Ακόμα, οι στοιχηματικές εταιρίες κάνουν πιο ελκυστικό το στοίχημα προσφέροντας διάφορα μπόνους και προσφορές. Παρέχουν λοιπόν για παράδειγμα μπόνους με την εγγραφή των παιχτών στην πρώτη κατάθεσή τους, δωρεάν στοιχήματα, μπόνους σύστασης σε άλλους παίχτες και ένα σωρό άλλα που συμφέρουν σίγουρα και τους αρχάριους αλλά και τους προχωρημένους παίχτες. Επίσης, δίνουν τη δυνατότητα για διάφορες παραλλαγές στα στοιχήματα πέρα από το απλό, όπως π.χ. τη δυνατότητα να παίξει κάποιος πολλά παιχνίδια μέσα σε ένα στοίχημα.

Έτσι λοιπόν, υπάρχουν παίχτες που βγάζουν χρήματα και αποκτούν έξτρα εισόδημα μέσω του στοιχήματος, αφού πλέον αυτό με κάποια ενασχόληση είναι δυνατόν. Συνήθως, οι παροδικοί παίχτες είναι αυτοί που χάνουν πιο συχνά, ενώ οι χομπίστες και οι επαγγελματίες έχουν πιο πολλές πιθανότητες να κερδίζουν. Μην ξεχνάμε ότι το οικονομικό κίνητρο πέρα από τη διασκέδαση είναι πολύ σημαντικό στην Ελλάδα που μαστίζεται εδώ και χρόνια από την οικονομική κρίση. Το έξτρα εισόδημα λοιπόν που αναφέραμε μπορεί να αποδειχτεί σωτήριο για κάποιους ανθρώπους.