Πώς να διασκεδάσετε χωρίς να πληρώσετε τίποτα

Πώς να διασκεδάσετε χωρίς να πληρώσετε τίποτα

Τα τελευταία χρόνια μαστίζει την Ελλάδα βαθιά οικονομική κρίση, η οποία έχει προσθέσει αρκετό άγχος και έννοιες στη ζωή μας, καθώς πολλοί από εμάς παλεύουμε για τα προς το ζην με κάθε τρόπο και κάνουμε συνεχώς οικονομίες. Λογικό είναι ότι ζώντας σε αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον, ο καθένας μας θέλει με κάποιο τρόπο να “ξεσκάσει” και να ξεκουραστεί από τις πολλές ώρες εργασίας. Δυστυχώς όμως, ακόμα και η διασκέδαση μπορεί να είναι πολυτέλεια. Για αυτό και εδώ σας προτείνουμε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να διασκεδάσετε χωρίς να πληρώσετε ούτε ένα ευρώ!

 

  1. Πηγαίντε βόλτα στη φύση. Μία βόλτα στη φύση είναι ίσως το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να ξεκουραστεί το μυαλό σας και να γεμίσετε ενέργεια για μια δύσκολη εβδομάδα. Τα οφέλη που έχει το περπάτημα και η επαφή με τη φύση για τη σωματική αλλά και ψυχική σας υγεία είναι αμέτρητα, αφού είναι σαν ένα είδος διαλογισμού. Επισκεφτείτε κάποιο κοντινό πάρκο και ξαπλώστε στο γρασίδι η καθίστε απλά στο παγκάκι με ένα βιβλίο ή μια εφημερίδα. Εναλλακτικά, πηγαίνετε για πεζοπορία σε κάποιο κοντινό βουνό η λόφο, και ενημερωθείτε για τα μονοπάτια που υπάρχουν.
  2. Αθληθείτε. Δε χρειάζεται να γραφτείτε σε κάποιο γυμναστήριο για να αθληθείτε. Μπορείτε να το κάνετε και σπίτι σας ή έξω τζάμπα. Πηγαίντε έξω για τρέξιμο, ή ενημερωθείτε από το διαδίκτυο για τα δωρεάν όργανα γυμναστικής που υπάρχουν σε διάφορα μέρη(www.gympark.gr). Επίσης, για περισσότερη διασκέδαση, δοκιμάστε να παίξετε κάποιο άθλημα όπως τέννις, μπάσκετ ή ποδόσφαιρο σε κάποιο δημοτικό γήπεδο που είναι δωρεάν. Με την άθληση θα αποβάλλετε μέρος του άγχους σας και θα νιώσετε ευεξία, χτίζοντας παράλληλα καλή φυσική κατάσταση.
  3. Διασκεδάστε μέσα στο σπίτι. Ποιος είπε ότι χρειάζεται να βγείτε έξω απαραίτητα για να “ξεσκάσετε”; Με καλή παρέα και καλές ιδέες και μέσα στο σπίτι μπορεί να είναι μία πολύ ευχάριστη βραδιά χωρίς έξοδα. Δείτε κάποια ενδιαφέρουσα ταινία ή κάποιο καλό ματς, μαγειρέψτε για τους φίλους σας, ή διαβάστε ένα ωραίο βιβλίο αν είστε μόνοι σας. Μία άλλη πολύ καλή ιδέα για μέσα με παρέα είναι τα επιτραπέζια παιχνίδια. Μπορεί να είναι δημιουργικά και να χαρίσουν πολύ γέλιο, ενώνοντας περισσότερο την παρέα. Ψάξτε λοιπόν να δείτε τι τυχόν επιτραπέζιο έχετε εσείς η οι φίλοι σας, και μπορεί κάλλιστα να γίνει η αγαπημένη σας δραστηριότητα!
  4. Ψάξτε για διάφορα δωρεάν events στην πόλη σας. Πάντα θα υπάρχουν κάποια δωρεάν events που πραγματοποιούνται κοντά σας, εάν το ερευνήσετε λίγο. Ψάξτε στο διαδίκτυο και θα βρείτε δωρεάν εκδηλώσεις, διαλέξεις, εκθέσεις, συναυλίες, προβολές ταινιών, εισόδους σε μουσεία και διάφορα άλλα ενδιαφέροντα δρώμενα. Για το Φεβρουάριο στην Αθήνα πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν πολλές δωρεάν αποκριάτικες εκδηλώσεις με μουσικές και χορούς, συμπεριλαμβανομένου του μεγάλου καρναβαλιού Νίκαιας-Ρέντη. Επίσης, θα γίνουν δωρεάν μαθήματα Καβάφη στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη, δωρεάν εργαστήρια καινοτομίας από το Innovathens, καθώς και δωρεάν εκδηλώσεις τα πρωινά κάθε Κυριακής στη Νέα Εθνική Λυρική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μην κάθεστε λοιπόν και γκρινιάζετε για τα χρήματα, σηκωθείτε από τον καναπέ και διασκεδάστε τζάμπα ανάλογα με τα γούστα σας!