Σεμινάρια σχετικά με την οικονομία

Σεμινάρια σχετικά με την οικονομία

Όσοι ασχολούνται γενικά με οικονομικά, είτε είναι φοιτητές, είτε οικονομολόγοι, χρηματιστές κτλ., είτε απλά έχουν ενδιαφέρον για την οικονομία γενικότερα, μπορούνε να δούνε εδώ κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα σεμινάρια που θα λάβουν χώρα προσεχώς.

  1. Η εταιρεία Icap Training Solutions θα διοργανώσει το Φεβρουάριο και το Μάρτιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σεμινάρια με θέμα την οικονομική αξιολόγηση πελατών και προμηθευτών. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε στελέχη Πιστωτικού Ελέγχου, Πωλήσεων, Προμηθειών, Supply Chain, Logistics, Business analysts και Controllers, που θέλουν να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στη χρηματοοικονομική ανάλυση επιχειρήσεων (financial analysis) και στην αξιολόγηση του πιστωτικού κινδύνου (credit risk assessment).

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων έχει ως εξής:

  • Στην Αθήνα από 22/02/18 έως 23/2/18, ώρα 9.00- 17.30, διεύθυνση Ελευθερίου Βενιζέλου 2 , Καλλιθέα.
  • Στη Θεσσαλονίκη από 15/03/18 έως 16/03/18, ώρα 9.00-17.30, διεύθυνση Cosmos Offices.
  • Στην Αθήνα από 19/03/18 έως 20/03/18 ώρα 9.00- 17.30, διεύθυνση Ελευθερίου Βενιζέλου 2 , Καλλιθέα.
  1. Στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Taseis Management στην Αθήνα, οδός Αιόλου 72, θα διενεργηθούν σεμινάρια σχετικά με το budgeting, δηλαδή τον προϋπολογισμό, στις 13/02/18 και 15/02/18, ώρες 17.30- 20.30. Ο εισηγητής του σεμιναρίου διαθέτει 30ετή εμπειρία ως στέλεχος Ελληνικών και Πολυεθνικών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το κόστος συμμετοχής είναι 200 ευρώ.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εις βάθος γνώση των χαρακτηριστικών ενός καλού προϋπολογισμού και ποιοι παράγοντες μπορεί να οδηγήσουν στην αποτυχία του, ώστε να είναι αποτελεσματικός και ευέλικτος ακόμα και σε απρόβλεπτες καταστάσεις.

  1. Η εταιρεία “Ευ Επιχειρείν” θα πραγματοποιήσει σεμινάριο στην Αθήνα με θέμα την εκπαίδευση σχετικά με επενδύσεις και τεχνικές για κέρδη στα Χρηματιστήρια. Το σεμινάριο απευθύνεται σε πιο ευρύ κοινό, και πιο συγκεκριμένα σε ελεύθερους επαγγελματίες, στελέχη επιχειρήσεων και γενικά επενδυτές. Εισηγητής θα είναι ο Παναγιώτης Β. Σοφιανόπουλος, οικονομολόγος και οικονομικός αναλυτής, με πολυτετή εμπειρία σε τμήματα ανάλυσης και συγγραφέας του βιβλίου “Αιρετικός Επενδυτής”.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση των βασικών χαρακτηριστικών των χρηματιστηριακών επενδύσεων, των χρηματιστηριακών αγορών και των χρηματιστηριακών δεικτών(π.χ. ανατοκισμός, ισολογισμός, μετοχικοί τίτλοι, αριθμοδείκτες οικονομικών καταστάσεων), ώστε οι συμμετέχοντες να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις για να κατακτήσουν τις αγορές στο Χρηματιστήριο. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα των συμμετεχόντων να θέσουν ερωτήματα σχετικά με τα παραπάνω θέματα και να λάβουν απαντήσεις σε αυτά.

Το σεμινάριο θα διενεργηθεί στην Αθήνα στις 27/02/18, ώρα 14.00 με 21.00 στο συνεδριακό χώρο της περιοχής της Ακρόπολης.